Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Madordning

Holtbjerg Børnehus.

Der serveres veltilberedt, varieret mad af høj kulinarisk og ernæringsmæssig kvalitet.

Vi følger sæsonerne.

Vi tager afsæt i nordisk mad med tvist af madtraditioner fra hele verden.

Køkkenet har fokus på ansvarligt forbrug og produktion.

Maden bliver fremstillet af råvarer af god kvalilet og økologi prioriteres højt. Børnehuset har det ”Økologiske spisemærke i sølv”, hvilket betyder at den økologiske andel af råvarer er mellem 60 og 90 %.

Der er fokus på miljøet og at minimere madspildet. I retterne er der fundet anvendelse for så meget af som muligt kan bruges, så madspildet nedbringes.

Dagens måltider

Formiddagsmåltid: f.eks. friskbagt brød, boller, grød, grødmuffins mm, hertil sæsonens friske grønsager og frugter.

Frokosten: Der serveres varm mad tre gange om ugen og rugbrødssnitter to gange til børnehavebørnene.

Til vuggestuebørnene serveres varm mad fire dage og rugbrødssnitter en dag. Der er dog undtagelser i forbindelse med ferie mm.

- Der serveres gerne fisk til et varmt måltid og 2-3 gange til det kolde, hver uge.

Køkkenet vægter grønne retter højt, f.eks. i gryderetter, supper og som deller*.

Der serveres ofte en lille lun ting til en af rugbrødsdagene.

Der serveres altid grønsager til frokosten.

* De dage, vi tilbyder grønne retter uden kød, indeholder dagskosten æg og mælkeprodukter for at sikre et korrekt indhold af næringsstoffer. Der bruges bønner og linser, for at højne proteinindholdet.

Det er køkkenets vision, at retterne bliver uimodståelige og velsmagende, så børnene får lyst til at spise maden.

Sølmærke Økologi

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.findsmiley.dk/906468